ROBECORP OY

LINEAARIJOHTEET

ROBECORP OY

Lineaarijohteet koneenrakennukseen

Kelkan laakerointi perustuu kelkkalevyn nurkissa oleviin laakeriyksiköihin, joissa jokaisessa on kolme eri suuntaa ohjaavaa juoksurullaa.
Laakerointi mahdollistaa johteen ja kelkan helpon muunneltavuuden, jolloin samalla laakeriyksiköllä voidaan toteuttaa monia erikokoisia ratkaisuja. Ristikelkka muodostuu levystä ja sen molemmille puolille kiinnitetyistä laakeriyksiköistä, Kelkan ollessa suora levy saadaan sen painopiste lähelle johdepintaa.

Lineaarijohde muodostaa itsessään kantavan rakenteen, joten ulkopuolista tukipalkkia ei tarvita. Laakerointiratkaisu jättää johteen takapinnan vapaaksi esimerkiksi kiinnittämistä tai kaapelointia varten. Johteesta voidaan tehdä jopa kaksipuolinen, jolloin kelkat pääsevät ohittamaan toisensa.

Laakerin vastapintana toimii kulutusta kestävä karkaistu teräsnauha, joka on ruuvikiinnitteisenä vaihdettavissa ilman koko johteen uusimista.

Lineaarijohde on tarkoitettu keskiraskaille ja raskaille kuormille sekä pitkille siirtomatkoille. Yksittäinen johdepituus voi enimmillään olla 9500 mm ja tätä pidemmät johteet toteutetaan asentamalla useita peräkkäin. Käyttökohteina lineaarijohteella voivat olla esimerkiksi hitsaus- ja varastoautomaatit, nosto- ja siirtolaitteet, manibulaattorit, portaalirobotit, puunkäsittelylaitteet sekä muut teollisuuden erikoiskoneet.

Alla olevassa galleriassa on kuvia toteuttamistamme lineaarijohteista.

Lisätietoa:

Rautaisella ammattitaidolla jo yli 30 vuoden ajan!